BUKOsfera.pl to forum bukmacherskie organizujące mnóstwo konkursów bukmacherskich. Codziennie na forum pojawia się pełno świetnych typów bukmacherskich podpartych analizą. Nie obce są nam też promocje bukmacherskie. Zapraszamy do rejestracji!
Oferta spotkań tenisowych na dzisiejszy dzień ogromna, ale ja jednak skuszę się na coś zupełnie innego, ponieważ nic nie przebije dzisiaj kursu w granicach 2,0 na to że Polacy po prostu nie wygrają meczu z Irakiem. W Polsce wielu osobom wydaje się że gramy dzisiaj z jakąś drużyną kompletnych amatorów, których pokonanie będzie prościutkie. A oto kilka faktów: od 1996r w 3 kolejnych turniejach o Puchar Azji piłkarze Iraccy dochodzili do ćwierćfinałów (choć sytuację w kraju mieli taką a nie inną, przez co możemy sobie wyobrazić, że w normalnej sytuacji mogli zajść jeszcze wyżej...) by w 2007r. grając nadal bardzo młodą ambitną drużyną sięgnąć po ten puchar (w 2004r. drużyna ta była w półfinale Olimpiady, a w 2006r. zdobyli srebrny medal Igrzysk Azjatyckich). Gołym okiem widać, że drużyna ta fenomenalnie się rozwija od kilku lat i na pewno nie wystraszą się takiego przeciwnika jak drugi czy trzeci szyk zawodników z Polski. Irak dzięki zwycięstwu w Mistrzostwach Azji właśnie szykuje się do Pucharu Konfederacji, gdzie nie jest bez szans na sukces, co prawda z Hiszpanią będzie im bardzo ciężko wywalczyć choćby punkt, jednak mecz z Nową Zelandią to wg mnie pewne 3 punkty, a wszystko rozstrzygnie mecz z gospodarzami - RPA. Irak rozegrał do tej pory w tym roku 3 mecze, co prawda wyniki osiągnęli dość przeciętne, ale za przeciwników mieli czołowe Azjatyckie drużyny (0:0 z Arabią Saudyjską, 1:2 z Koreą Południową i 0:1 z Katarem). Reprezentację tego kraju prowadzi znany na całym świecie Serbski trener Bora Milutinovic, a najlepszym nadal grającym piłkarzem w jego kadrze jest Hussein Said, który w 126 meczach w barwach swego kraju zdobył 63 bramki. O Polakach niestety zbyt wiele dobrego nie da się napisać, przegrali kilka dni temu z RPA zasłużenie, powinniśmy przegrać nawet wyżej. Na zgrupowanie z bardzo różnych powodów nie pojechali podstawowi piłkarze naszej reprezentacji, do tego ci którzy przyjechali nie dość, że są w większości słabsi od swych nieobecnych kolegów do tego są jeszcze po sezonie w swych ligach i marzą już tylko o wakacjach, co można było zauważyć w sobotę. Obie reprezentacje spotkały się ze sobą dotychczas 4-krotnie, 2 razy lepsi byli Polacy, raz padł remis, a raz lepsi byli Irakijczycy. Nigdy nie grali przeciwko sobie na neutralnym terenie, w poprzednich meczach 3 krotnie lepsi byli gospodarze, a jedno spotkanie zakończyło się remisem. Po tym co widziałem w sobotę, kiedy to nasi piłkarze na boisku nie pokazali nic, nie widzę szans na zwycięstwo naszych piłkarzy z drużyną ambitną, która szykuję się do udziału w wielkim turnieju i na pewno jest obecnie w dużo lepszej formie fizycznej, polecam granie na Irakijczyków z podpórką, choć po kursie ponad 4.00 warto spróbować także po prostu wygranej Lwów Mezopotamii.
_________________ 1. miejsce - w V edycji "AKO Dnia"
1. miejsce - w VII edycji "AKO Dnia"
1. miejsce - w II edycji Typer "BetHub"
1. miejsce - w X edycji "Typ Dnia"
2. miejsce - w XII edycji "Typ Dnia"
Polska - Irak
Typ: Over 2.5
Kurs: 2.15
Bukmacher: Unibet
Dzisiaj czeka nas kolejne spotkanie Biało Czerwonych w RPA, po raz kolejny zmierzymy się z drużyną, która reprezentuje inny kontynent, tym razem podejmiemy Irak, zespół z Azji. Warto także dodać, że jest to aktualny mistrz Azji, także zagramy z nie byle kim. Polska trzeba to przyznać grała bardzo, ale to bardzo słabo w spotkaniu z gospodarzami - Republiką Południowej Afryki, wręcz można powiedzieć, że zagrali dramatycznie, bo wcale piłkarze z Czarnego Kontynentu nie grali fenomenalnie. Irak już odpadł z walki o Mistrzostwa Świata 2010 w... RPA, jednak na szczęście dla nich będą mieli tutaj okazję zagrać... Odpadli w samym początku, wyprzedzili jedynie Chiny, ale ostatecznie skończyli za Katarem oraz Australią, można to nazwać blamażem, gdy tak na prawdę mistrz Azji nie awansuje do Mistrzostw Świata. W rankingu FIFA Irak zajmuje pięć pozycji niżej niż nasi ostatni rywale z Afryki - 77 miejsce, natomiast Polska obecnie jest na 39 pozycji. Z dość egzotycznym rywalem mierzyliśmy się 4 razy, 2 razy były to spotkania na naszym terenie, natomiast 2 razy graliśmy poza granicami. Wygraliśmy dwa razy, raz przegraliśmy, jeden raz mecz zakończył się podziałem punktów, ogólny bilans to 6-2 dla naszych rodaków, jednak warto także dodać że spotkania miały miejsce dość dawno, bo około 30 lat temu. 22 lipca 1970 Polacy w Szczecinie wygrali 2-0 po golach Szołtysika i Banasia, 27 lutego 1980 w Bagdadzie tutaj już po 10 latach Irak zaprezentował się lepiej i zremisowali z "Biało-Czerwonymi" 1-1, a gola dla Polski strzelił Pałasz, natomiast dwa dni później te drużyny rozegrały kolejny mecz między sobą i wtedy był wynik już sensacyjny 1-0 dla gospodarzy. Rewanż przyszedł 22 czerwca 1980 w Warszawie, kiedy to Polska rozgromiła u siebie Irakijczyków 3-0 po golach Kmiecika, Iwana oraz Lato. Tak wygląda historia. To zdobycie miana najlepszej drużyny w Azji przyznam, że mnie troszkę zaskoczyło, bo miałem kilku innych faworytów, nie było wśród nich Iraku, wcześniej kończyli rozgrywki gdzieś w okolicach ćwierćfinału, a więc też nie było tak źle. Udało im się jeden raz zakwalifikować do mistrzostw świata, był to rok 1986, natomiast w 1978 roku wycofali się z udziału, choć mieli okazję do występu. Jeszcze nie dawno Irakijczycy nie mieli łatwego życia, "problemy" z Hussajnami w kraju, ale także piłkarzom się dostało, bo syn Saddama Hussajna , Udaj torturował w okrutny sposób za niepowodzenia, za słabą grę groził obcięciem nóg, torturował źle grających zawodników, za nieobecności na treningach karał więzieniem, były to metody stosowane niegdyś przez Generała Franco. Teraz jakoś tak to się wyprostowało bo Saddam Hussein i jego synowie już nie żyją. Trenerem Iraku jest Velibor Milutinović, to dość dobry Serbski trener, niegdyś był bardzo dobrym zawodnikiem, wcześniej trenował Jamajkę, z powodzeniem, wydawało się niemożliwe zrobić z tej drużyny dobrą ekipę, on jednak sobie poradził fenomenalnie, od 2009 roku trenuje Irak. Prowadził w mistrzostwach świata reprezentacje: Meksyku (1986), Kostaryki (1990), USA (1994), Nigerii (1998) i Chin (2002). Wszystkie drużyny (oprócz Chin) przeszły przynajmniej do drugiej rundy rozgrywek. Może konfrontacje z Irakiem dawniejsze nie napawają optymizmem, bo w 3 meczach było poniżej 2.5 bramek, w jednym, wygranym 3-0 wygrali Polacy. O 17:45 mecz, miejmy nadzieję że będzie to widowisko obfitujące dużą ilością bramek.
Irak - Polska
Typ:1X
Kurs:1,95
Bukmacher:Bet-at-home
Analiza:
Dziś drugi mecz reprezentacji Polski z dnia na dzień. Z RPA zagrali fatalnie i niesądze by nastąpił jakiś zwrot sytuacji.Irak szykuje sie na Puchar Konfederacji i z pewnością trenowali dłuzej od Polaków,napewno sa lepiej zgrani ze sobą.
Dziwie sie dlaczego dla bukmacherów faworytem jest drużyna naszej reprezentacji.
Ja osobiście pamiętam Irak jako dobrze grajacą w ofensywie jak i w defensywie i to oni dla mnie są faworytem tego spotkania.
W reprezentacji Polski od pierwszej minuty na murawie pojawią się: Sebastian Przyrowski, Piotr Polczak, Bartosz Bosacki, Michał Żewłakow, Jacek Krzynówek, Sławomir Peszko, Dariusz Dudka, Rafał Murawski, Łukasz Trałka, Jakub Wilk, Robert Lewandowski.
Bedzie to piąte spotkanie z reprezentacją Iraku.
Dwa zwyciestwa po stronie Polaków, jeden remis i jedno zwyciestwo Iraku.
W sercu chciał bym by wygrała Polska ,jednak patrząc na obie ekipy pewnym typem wydaje się stawiac na Irak z dodatkowym handicapem.
Dzisiaj o godzinie 19:00 rozpocznie się spotkanie towarzyskie pomiędzy zespołem Albanii i Gruzji. Kurs jaki proponuje Expekt, zaskoczył mnie i nie mogę przejść obojętnie obok takiego kursu.
Albania - 92 zespół w rankingu FIFA gra w eliminacjach do MŚ. ze średnim skutkiem... Aktualnie w swojej grupie zajmują 5 (czyli przedostatnie) miejsce, z dorobkiem 6 punktów w 8 meczach. Szans na awans już raczej nie mają ponieważ rywalizują z takimi zespołami jak Dania, Szwecja czy Portugalia. W ostatni weekend Albania podejmowała na własnym terenie zespół Portugalii i niestety przegrali 2:1, tracąc gola w 90minucie. Na własnym stadionie potrafili urwać punkty Szwecji remisując 1:1, a na wyjeździe Portugalii remisując 0:0. Dzisiejszy mecz co prawda nie jest o żadną stawkę, jednak i tak według mnie ogromnym faworytem jest zespół gospodarzy. W dzisiejszym spotkaniu w zespole Albanii nie zagra 4, może 5 podstawowych zawodników. Najprawdopodobniej nie zobaczymy Skeli, Duro, Hidi, Kanie i Bogdani. Są to zawodnicy którzy grali w meczu z Portugalią. Jak wiadomo w zespole Albanii zmienił się trener który w dzisiejszym meczu ma testować kliku utalentowanych zawodników takich jak Vila, Bakaj czy Hyka. Są to bardzo zdolni zawodnicy którzy na pewno w przyszłości będą stanowić o sile reprezentacji. Cała linia obrony złożona będzie z podstawowych zawodników, a w bramce zobaczymy bramkarza Palermo - Ujkana.
Zespół Gruzji to aktualnie 105 drużyna świata. W swojej grupie eliminacyjnej zajmują ostatnią pozycje z dorobkiem 3 punktów w 7 spotkaniach. W tych eliminacjach zespół Gruźinski nie wygrał ani jednego spotkania - zremisował jedynie 3 krotnie. I to w zasadzie wszystko co można by napisać o tym zespole. Chociaż nie, jeszcze coś dodam... W meczu sparingowym z zespołem Mołdawii (106 zespół w rankingu FIFA), Gruzja uległa na własnym terenie 2:1...a grali w tedy w prawie optymalnym składzie, pisze prawie ponieważ z optymalnej "11" wypadło dwóch zawodników. W dzisiejszym spotkaniu trener Gruzji ma jeszcze większy problem ponieważ, większość graczy, którzy grają w lepszych ligach, dzisiaj nie zagrają.
Wydaje mi się ze to Albania wygra ten pojedynek, a to dlatego że:
- Nowy trener który w debiucie na pewno chce wygrać.
- Kilku nowych, młodych i utalentowanych zawodników którzy także będą chcieli pokazać się z jak najlepszej strony.
- Gruzja bez kluczowych zawodników.
- Dochodzą słuchy że w zespole Gruzji panuje zła atmosfera.
Dlatego stawiam na Albanię.
_________________ Zamiast narzekać zrób coś i zacznij świat swój zmieniać...
Kanada - Jamajka
[i]2009-07-04 02:00, CONCACAF Gold Cup - Grupa A, Ameryka
Typ: Jamajka (Handicap 1:0)
kurs 4.65
Bwin
Za niespełna godzinę rozpocznie się pierwszy mecz turniej Gold Cup, w którym biorą udział reprezentacje z Ameryki Północnej i Centralnej. Inauguruje w bezpośrednim spotkaniu Kanada z Jamajką. Ostatni mecz pomiędzy tymi ekipami zakończył się wynikiem 3-0 dla Jamajki, a było to 20 listopa 2008 roku podczas eliminacji do mistrzostw świata. Uważam iż tym razem będzie podobnie. Dobre tempo gry Jamajczyków spowoduje poważne problemy w powolnej defensywie Kanady. Państwo z archipelagu Wielkich Antyli podchodzi do tego spotkania poważnie i mam nadzieję ,że ograją bez kłopotów ekipę z Północy Ameryki. Reprezentacja klonowego liścia zagra ponadto bez pomocnika DeRosario i obrońcy Adrian Serioux , za których odpowiedziały się kluby MLS . Jamajka mocno poprawiła swoją grę świadczą o tym ostatnie wyniki od paru meczy są niepokonani. Kursy na ten mecz wyrównane , mecz odbędzie sie na terenie neutralnym , czyli w USA , gdzie jest rozgrywany ten puchar. Liczę na otwartą grę ,oraz oczywiście na to iż Jamajczycy wygrają to spotkanie różnicą minimum dwóch bramek :-D
Last 6 matches: Canada:
Date Tournament Match Result
30/05/2009 International Friendly Games Cyprus vs. Canada W - 0:1
20/11/2008 World Cup Qualification, CONCACAF Group 2 Jamaica vs. Canada L - 3:0
16/10/2008 World Cup Qualification, CONCACAF Group 2 Canada vs. Mexico D - 2:2
12/10/2008 World Cup Qualification, CONCACAF Group 2 Honduras vs. Canada L - 3:1
11/09/2008 World Cup Qualification, CONCACAF Group 2 Mexico vs. Canada L - 2:1
07/09/2008 World Cup Qualification, CONCACAF Group 2 Canada vs. Honduras L - 1:2
Last 6 matches: Jamaica:
Date Tournament Match Result
11/02/2009 International Friendly Games Jamaica vs. Nigeria D - 0:0
15/12/2008 CONCACAF Gold Cup Qualification Jamaica vs. Grenada W - 2:0
12/12/2008 CONCACAF Gold Cup Qualification Jamaica vs. Guadeloupe W - 2:0
07/12/2008 CONCACAF Gold Cup Qualification Jamaica vs. Trinidad & Tobago D - 1:1
06/12/2008 CONCACAF Gold Cup Qualification Jamaica vs. Grenada W - 4:0
04/12/2008 CONCACAF Gold Cup Qualification Jamaica vs. Barbados W - 2:1[/i]
Analiza:
Dziś o godzinie 17:30 czyli za niecałe 20 minut rozpocznie sie spotaknie towarzyskie miedzynarodowe pomiedzy Chorwacja a Katarem. Poniewaz na chorwacje jest kurs niesatysfakcjonujacy postanowiłem postawic po ładnym kursie na handi. Chorwacja wiadomo druzyna mocna silna i na pewno taka ktora zdobywa duzo goli. Jesli chodzi o statystyke to rozgrywanych meczow towarzyskich to 24 wygrane 17 remisow i tylko 8 przegranych, Natomiast coz mozna powiedziec o katarze hmm druzyna kompletnie nie znana ktora zagrała na wyjezdzie zaledwie 20 pojedynkow. Ostatnie mecze wygrane przez Chorwacja to minnymi z Białorusia Andorra Rumunia i przegrana z Anglia no ale tu wybaczamy. Dzis zapewne bedzie to dobry trening dla piłkarzy Chorwackich i mysle ze wynik 3:0 jest odpowiednim ale mecz pokaze. Uwazam ze warto po tak dobrym kusrsie dzis puscic sobie handicap
Dzisiejszego poranka Australijczycy podejmować będą na własnym terenie ekipe Oranje.Jak wiadomo obydwie drużyny zapewniły już sobie awans do mistrzostw świata i do dzisiejszego meczu zapewne podejdą na dużym luzie i wielu piłkarzy będzie chciało udowodnić lub potwierdzić swoją przydatność do drużyny narodowej swojego kraju a co za tym idzie możemy się spodziewać niezwykle szybkiego i ofensywnego spotkania.Nie trzeba za bardzo przedstawiać siły ofensywnej ekipy z Beneluksu.Tacy gracze jak:Kuyt,van Persie,Sneijder czy chociażby Babbel gwarantują mnóstwo sytuacji w meczu.Także Australa posiada w swoim składzei znakomitych egzekutorów:Kennedy,Cahilli kilku innych dobrych graczy grających w dobrych klubach europejskich dysponują dużymi umiejętnościami technicznymi i dzisiaj czeka nas niezwykle ciekawe widowisko.
Spotkanie : Polska v Rumunia
Typ: Polska -1
kurs 5,00
Buk Bet365
Analiza
Polska pod okiem Smudy ma być całkowitym przeciwieństwem Polski,która brała udział w eliminacjach do Mistrzostw Świata w RPA 2010. Dziś pierwszy sprawdzian naszej drużyny z druzyną ,która podobnie jak Polska poległa w fatalnym stylu w eliminacjach.
W składzie gosci zabramkie tego najbardziej znanego na całym świecie ,mowa o Adrianie Mutu,który leczy kontuzje kolana.
Smuda swoimi wypowiedziami a takze koncepcją i składem na dzisiejsze spotkanie przekonał mnie w 100% do stawiania dzisiaj na Polaków.
Smuda podkreślał ,ze polscy piłkaże wykazują duże zaangażowanie .Jak wiadomo pierwszy mecz z nowym trenerem.Każdy powołany bedzie chciał pokazac sie z jak najlepszej strony na treningach jak i w samym meczu .
Skład reprezentacji Polski w meczu z Rumunią: Tomasz Kuszczak - Marcin Kowalczyk, Michał Żewłakow, Adam Kokoszka, Piotr Brożek - Jakub Błaszczykowski, Dariusz Dudka, Ludovic Obraniak, Kamil Kosowski - Robert Lewandowski, Ireneusz Jeleń.
No taki napad jak Jeleń i Lewandowski i pomagajacy im Obraniak , Kosowski i Błaszczykowski myśle że strzeli dzisiaj nie jednego gola.
Fatalne są statystyki bo z Reprezentacją Rumuni gralismy najcześciej -aż 32 razy. Wygraliśmy tylko 4 mecze.
Stawiam na naszych dzisiaj nie jako pariota ale jako trzeźwo myslący kibic.
Myśle ze zakończy sie wynikiem 2-0 czy nawet 3-0 dla naszych ale jak bedzie zobaczymy.
Spotkanie: Polska vs. Kanada
Typ: 1
Kurs: 1.60
Buk: Expekt
Pierwszy sprawdzian, jaki musiała przejść reprezentacja Franciszka Smudy, został niezaliczony. Porażka po słabej grze z Rumunią 0:1 nikogo zadowolić nie mógł, ba nawet co poniektórzy kibice zaczęli nieśmiało wykrzykiwać Leo ! Leo ! Jeśli kibice tak będą podchodzić do sprawy, to na pewno nigdy silnej drużyny reprezentującej nas na arenie międzynarodowej mieć nie będziemy. Jeśli nie ma wsparcia kibiców to ciężko też o wyniki. Ale zostawmy to, było – minęło i najlepiej niech nie wraca.
Gdy zobaczyłem skład jaki powołał Franciszek Smuda, nawet się ucieszyłem, bo w końcu szansę pokazania się dostali zawodnicy którzy naprawdę na to zapracowali swoją postawą na boisku. Nie było żadnych stworów typu Polczak którzy znaleźli miejsce w kadrze Majewskiego wyłącznie dzięki sympatii. Smuda jest odważny w swoich decyzjach i umie „zarazić” optymizmem dlatego mam nadzieje ze już w dzisiejszym spotkaniu przeciwko reprezentacji Kanady, kadra pokaże coś fajnego, nowego, zaskakującego.
W Warszawie jak wszyscy mówią grać się nie dało, no bo nikt z piłkarzy biegających w sobotę po boisku chyba w przeszłości nie trenował piłki plażowej (przynajmniej tak mi się wydaję.) Dzisiaj jak wszyscy zapewniają boisko będzie przygotowane perfekcyjnie, co na pewno pomoże w stworzeniu lepszego widowiska niż tego sprzed czterech dni.
Canucks, bo taki przydomek ma reprezentacja Kanady, zajmuję w rankingu FIFA 53 pozycje, czyli… są wyżej od Polaków, którzy to plasują się na pozycji numer 56! Jednak mimo iż wyprzedzają nas o trzy oczka, to śmiem twierdzić, a nawet jestem pewny iż jest to reprezentacja o wiele słabsza od „Nas”. Nie będę pisał że w drużynie Kanady gra trzech polaków, bo i tak wszystkie serwisy o tym piszą i mówią wiec nie ma sensu. Kadrę 17 zawodników Kanady tworzą głównie zawodnicy grający w Europie, jedynie dwóch graczy występuję w MLS. Kanadyjczycy nie mają w zespole wielu gwiazd. Choć na pewno na to miano zasługuję Paul Stalteri – aktualnie grający w Borussii Moenchengladbach, kapitan Kanadyjczyków. Także De Guzman jest wiodącą postacią w kadrze, aktualnie piłkarz Toronto FC. W ataku Polaków powinien straszyć własnie…. Polak – Tomasz Radziński, doświadczony snajper strzelił już dla reprezentacji Canucks 10 goli. Na pewno wszyscy będą znali jeszcze jednego zawodnika Kanady, Mike’a Klukowskiego, który grał nie tak dawno przeciwko Lechowi Poznań z zespołem Club Brugge i zaprezentował się naprawdę bardzo dobrze. W zespole gwiazd nie ma, ale są zawodnicy którzy grają w zespołach europejskich, nie koniecznie tych najsilniejszych ale przynajmniej nie grzeją ławy…
W sobotę reprezentacja Kanady nie popisała się przegrywają 0:3 z zespołem Macedonii, ten wynik pokazuje ze Kanadyjczycy potęgą piłkarską nie są, chociaż lekceważyć ich nie wolno, bo my także aktualnie pikujemy w dół…
Franciszek Smuda w spotkaniu z Rumunia ustawił Nasz zespół dość ofensywnie, zaczęliśmy spotkanie z pięcioma ofensywnymi zawodnikami. To miało przynieść efekt, ale na boisku a nie na piaskownicy na której piłka skakała jak się jej zachciało. Tak jak pisałem w Bydgoszczy murawa ma być perfekcyjna i mam nadzieje ze zobaczymy to o czym trener i piłkarze wciąż mówią – szybka gra, na jeden kontakt. Franz zapowiedział ze w meczu z Kanadą szanse gry dostaną zawodnicy którzy nie zagrali z Rumunią, czyli możemy , a nawet trzeba się spodziewać kilku zmian. W bramce zagra Kuszczak, a w drugiej połowie wejdzie Szczęsny. W obronie Rzeźniczak, Żewłakow, Sadlok i Gancarczyk – wydaje mi się że jest to lepsza linia obronna niż w sobotnim meczu. Za Brożka zagra Seweryn, który według mniej jest dużo lepszym zawodnikiem, a za Kokoszke który nie zachwycił mnie zagra Sadlok, który w lidze robi furorę, ale czy poradzi sobie w kadrze… to się okaże, jednak mam nadzieje że da rade. W pomocy na pewno nie wystąpią ani Błaszczykowski ani Jeleń którzy wrócili już do swoich klubów. Jednak mimo to pomoc i tak prezentuje się bardzo ciekawie. Za Dudke, który moim skromnym zdaniem nie nadaje się do kadry zagra Majewski – młody przebojowy chłopak z techniką, zobaczymy także Peszke, Obraniaka, Kosowskiego, Rybusa i Lewandowskiego. Taki skład jest w stanie wygrać z Kanadą nie jedną bramką ale może nawet dwoma lub trzema, w co gorąco liczę. O zaangażowanie zawodników jestem spokojny, bo Smuda ma ten dar nakręcania zawodników, dawania im tej pozytywnej energii, dlatego na pewno dzisiaj nikt nogi nie odstawi i potraktuje to spotkanie bardzo serio.
Wiem ze Polacy zawodzili i zresztą zawodzą cały czas kibiców, wiem ze nie grają ładnie, błyskotliwie, ale wiem też że Ci zawodnicy na pewno chcą w końcu wygrać i potrafią to zrobić właśnie dzisiaj. Stawiam na NASZYCH !
_________________ Zamiast narzekać zrób coś i zacznij świat swój zmieniać...
Zaproszone osoby: 11
Wysłany: 2009-11-18, 14:11
Polska - Kanada
typ: Drużyna 1. powyżej/poniżej 1.5 gola do przerwyPonad (1.5)
kurs: 5.20
buk: Sportingbet
analiza:
Jak wiadomo reprezentacja Polski od wrześniowego meczu z Irlandią Południową (gol samobójczy) nie potrafi strzelić bramki, uzbierało się już 370 minut bez zdobytego gola dzisiaj jednak ma zostać zakończona ta czarna seria.
Już w meczu z Rumunią w Warszawie Polscy piłkarze byli bliscy jej zakończenia jednak pech i fatalna murawa nie pozwoliła na to. Dzisiaj ma być inaczej do murawy nikt nie ma zastrzeżeń a i rywal wydaje się słabszy niż Rumunia.
Według mnie jeżeli Polacy strzelą szybko bramkę to są wstanie Kanadyjczykom trochę bramek nastrzelać stąd mój typ na over bramek (1.5) naszej reprezentacji w pierwszej połowie spotkania.
Do tej pory z Kanadą nasza reprezentacja mierzyła się 5 razy i 5 razy wygrywała strzelając rywalom 19 goli, zawsze przynajmniej 2 w meczu według mnie dzisiaj będzie podobnie. Polacy chcą w końcu się przełamać i pokonać bramkarza rywali jeżeli nastąpi to dzisiaj to myślę, że może otworzyć się worek z bramkami. Tym bardziej, że Kanada nie gra ostatnio najlepiej czego dowodem jest wysoka porażka w sobotę z Macedonią 0:3.
Polacy zagrają dzisiaj bez Jelenia i Błaszczykowskiego co paradoksalnie może okazać się wzmocnieniem ponieważ od pierwszej minuty na stadionie w Bydgoszczy będziemy oglądać duet Lecha Poznań Peszko - Lewandowski, który zna się niemal na pamięć i który ma już w lidze strzelonych 11 goli.
Niemcy v Wybrzeże Kości Słoniowej powyzej 3.5 goli 3.50 Sportingbet
Niezwykle ciekawie zapowiada sie dzisiejsze towarzyskie spotkanie pomiedzy Niemcami a WKS.Obydwie druzyny awansowaly do mundialu i w przyszlym roku beda jednymi z kandydatow do tytulu mistrzow swiata.Obydwie druzyny w swoich skaldach maja zawodnikow swiatowego formatu i dzisiejszego wieczoru na pewno zafunduja nam dobre widowisko obfitujace w mnostwo bramek.O sile ofensywnej Niemcow i WKS nie nalezy wspominac a i defensywy obydwie druzyny maja nie najlepsze.Niemcy graja niezwykle otwarty futbol,y polotem i finezja,natomiast gracze z czarnego ladu to zawodnicy dobrze wyszkoleni technicznie i fizycznie,a co za tym idzie moga grac na najwyzszych obrotach przez pelne 90 minut.Na prawde,wiele razy obstawialem w meczach Niemcow overy i rzadko kiedy padaly undery.Ten typ jest warty zagrania,kurs wysoki a ryzyko undera male.Dobry kurs jest takze na over 2.5 1.8-1.9 i tez warto zagrac ta linie za wieksze pieniadze.
Spotkanie: Anglia - Meksyk
Typ: Drużyna gospodarzy jedną bramką
Kurs: 2.95
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 21:00 odbędzie się bardzo ciekawe spotkanie towarzyskie: Anglia - Meksyk.
Anglia to reprezentacja, która w najnowszym rankingu FIFA zajmuje 8 miejsce, mając na swoim koncie 1068 punkty. Ich rywalem jest Meksyk, czyli drużyna, która w rankingu FIFA
zajmuje miejsce 15, mając na swoim koncie 936 punktów.
Mecz ten zostanie rozegrany na Wembley, czyli gospodarzem jest zespół Anglików.
Obie drużyny dostały się na Mistrzostwa Świata w piłce nożnej w RPA, więc powinniśmy widzieć przedsmak tego co czeka nas na owym turnieju.
W składzie gospodarzy zabraknie piłkarzy, którzy grali w finale Pucharu Anglii, czyli Jamesa, Ashleya Cole'a, Joe Cole'a, Franka Lamparda i Johna Terry'ego. Capello dał im kilka dni wolnego i dołączą oni do reprezentacji dopiero w środę. Z powodu kontuzji nie wystąpi pomocnik Man City - Gareth Barry.
Anglia jak do tej pory w tym roku rozegrała tylko jedno spotkanie, wygrali 3:1 z Egiptem, mimo że do przerwy zaledwie remisowała.
Dla gości, będzie to natomiast 8 mecz towarzyski w tym roku, w pozostałych 7 stracili zaledwie 1 gola, wygrywając 2:1 z Koreą Północną. Trzy mecze Meksyk zwyciężył 1:0 z takimi reprezentacjami jak: Senegal, Angola oraz Chile. Wygrali również 5:0 z Boliwią oraz 2:0 z Nową Zelandią, zremisowali natomiast 0:0 z reprezentacją Ekwadoru.
Jako, że Anglia wystąpi w bardzo eksperymentalnym składzie stawiam po bardzo dobrym kursie, że wygrają zaledwie różnicą jednej bramki, bowiem trzeba powiedzieć, że Meksyk to bardzo solidna reprezentacja, według mnie będzie się można o tym przekonać podczas Mistrzostw Świata, bo według mnie to właśnie Meksyk oraz Francja awansują z Grupy A.
Typ bardzo ryzykowny, ale przy takim kursie naprawdę można zaryzykować.
Mistrzostwa Świata w RPA są coraz bliżej nic więc dziwnego, że uczestnicy tej imprezy zaczynają rozgrywać mecze towarzyskie, które powinny pokazać w jakiej aktualnie dyspozycji znajdują się zespoły. Spośród bogatej oferty wspomnianych przed chwilą meczów postanowiłem wybrać pojedynek pomiędzy Anglią a Meksykiem. Po rewelacyjnych kwalifikacjach w wykonaniu gospodarzy stali się oni jednymi z drużyn, które typowane są do walki o mistrzostwo. Nic więc dziwnego, że w pojedynku z dość przeciętną drużyną Meksyku są zdecydowanym faworytem mimo iż jest to zaledwie mecz towarzyski, myślę, że nie zabraknie ogromnej walki i zaangażowania bo przecież każdy z zawodników chciałby wystąpić na mistrzostwach świata a swoją dobrą grą może sobie to zapewnić.
Bo bardzo słabych eliminacjach do mistrzostw świata w wykonaniu Ukrainy zaczęli oni powoli budować na nowo zespół w tym celu zaczynają grać mecze towarzyskie. Dzisiejszym rywalem gospodarzy będzie zespół litewski, który nigdy niestety nie był dobry w piłce nożnej i podobnie jest tym razem. Jak widać Ukraińcy postanowili zacząć od meczów z tzw. „słabeuszami” chcąc chyba podnieść swoje morale jak również ranking. Myślę, że każdy inny rezultat niż wygrana gospodarzy będzie ogromną sensacją ponieważ Ukraina jest piłkarsko zdecydowanie lepsza od swoich litewskich rywali, którzy nastawią się z pewnością na grę obronną, która nie powinna dużo im dać.
Mistrzostwa świata już za 11 dni nic więc dziwnego, że drużyny grają mecze towarzyski aby sprawdzić się przed tą wielką imprezą. Ta seria spotkań to już jedna z ostatnich okazji pokazania przydatności do drużyny nic więc dziwnego, że zawodnicy podchodzą do tych spotkań bardzo poważnie. Oczywiście zdecydowanym faworytem tego spotkania jest zespół holenderski, który jest wymieniany w gronie drużyn mogących powalczyć o mistrzostwo. Ghana natomiast niestety nie awansowała do mistrzostw więc mecz ten nie jest dla nich aż tak ważny. Myślę, że mimo iż kurs jest dość niski to warto postawić na to spotkanie ponieważ wydaję się być bardzo fajne bo naprawdę każdy inny wynik niż zwycięstwo Holendrów będzie olbrzymią sensacją.
Z bogatej oferty meczów towarzyskich wybrałem spotkanie pomiędzy reprezentacją Portugali a reprezentacją Kamerunu. Oczywiście zdecydowanym faworytem tego spotkania będzie Portugalia, która będzie jednym z głównych kandydatów do zdobycia mistrzostwa świata. Kamerun natomiast po krótkiej przerwie znowu wraca na mistrzostwa świata. Niestety po ostatnich mistrzostwach Afryki stwierdziłem, że afrykańska piłka jest bardzo daleko za europejską i raczej żadnej znaczącej roli nie odegrają w nadchodzących mistrzostwach. To wszystko doskonale powinno być widać w dzisiejszym meczu towarzyskim, który najprawdopodobniej będzie przebiegał pod zdecydowane dyktando gospodarzy, którzy powinni bez żadnych problemów uporać się ze swoim dość przeciętnym rywalem. Mimo iż jest to tylko mecz towarzyski to myślę, że obie drużyny włożą dużo serca w ten mecz ponieważ od tych występów będzie zależało kto wystąpi w wyjściowej jedenastce.
Czas na kolejny mecz towarzyski naszej reprezentacji tym razem Polacy zmierzą się z Serbami. Obydwie drużyny zawiodły i nie zdołały zakwalifikować się do mistrzostw świata. Spotkanie zapowiada się na bardzo wyrównane i interesujące niby trudno wskazać faworyta ale ja mimo wszystko skłaniam się ku patriotycznemu typowi czyli na Polskę, która mimo remisu zagrała bardzo ładny mecz z Finlandią natomiast nasi dzisiejsi rywale nie popisali się i przegrali z bardzo słabą reprezentacją Nowej Zelandii co świadczy, że nie są oni w zbyt wysokiej formie. Myślę, że naprawdę warto postawić trochę grosza ponieważ wydaję mi się, że jest naprawdę duża szansa na odniesienie zwycięstwa przez naszych piłkarzy, którzy z pewnością zaczną mecz od ataków a skuteczność powinna być dużo lepsza niż w ostatnim meczu to na pewno wygramy.
Czas na pierwsze mecze reprezentacji od mistrzostw świata w RPA tym razem są to jedynie spotkania towarzyskie ale mimo wszystko, myślę, że da się na nich też zarobić. Jednym z meczów, które wybrałem jest pojedynek pomiędzy ekipą USA a Brazylią. Oczywiście mimo nieudanych mistrzostw świata Brazylia nadal jest potęgą i jest faworytem w większości spotkaniach podobnie jest również i tu. Wiadomo, że Brazylia ma chyba najwięcej gwiazd na świecie niestety nie potrafią tego w ostatnim czasie pokazać ale myślę, że na nowo budowana reprezentacja Brazylii już w tym meczu pokaże to co potrafi najlepiej i bez większych problemów upora się z USA, które dość dobrze zaprezentowało się w mistrzostwach świata i nie jest wbrew pozorom tak łatwy rywalem ale mimo wszystko mecz powinien zakończyć się zwycięstwem gości.
Kolejnym meczem, który wpadł mi w oko jest oczywiście pojedynek naszej reprezentacji, która zmierzy się przed własną publicznością z Kamerunem. Według bukmacherów większe szanse na zwycięstwo daję się naszym piłkarzą ale moim zdanie to wlaśnie przyjezdni zwyciężą w tym meczy. To w jakim miejscu jest aktualnie polska piłka doskonale pokazał mecz z Hiszpanią w którym dostaliśmy sromotne baty jak również występy naszych drużyn w europejskich pucharach, który zakończył się kompletną kompromitacją pokazuję, jak słaba jest polska piłka bo przecież w reprezentacji powołanych jest najwięcej piłkarzy na co dzień grający w naszej lidze w drużynach, które odpadły z tak słabymi rywalami w pucharach.
Kamerun może nie jest najmocniejszy co doskonale pokazały ostatnie mistrzostwa świata ale grać potrafi a w dodatku ma w swoich szeregach tak doskonałe zawodnika jakim jest Samuel Eto.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
BUKOsfera.pl to forum bukmacherskie organizujące mnóstwo konkursów bukmacherskich. Codziennie na forum pojawia się pełno świetnych typów bukmacherskich podpartych analizą. Nie obce są nam też promocje bukmacherskie.